Monday, June 30, 2014

2ND MAMA TOMAN @ LUBOK KV

Sabtu 28.6.2014 petang... aku dan Memet turun menoman di lubok KV yang mana Memet kali ke2 berhasil menaikkan  seekor mama toman manakala aku cuma misscol aka kumpawww, tahniah Memet.

Friday, June 27, 2014

BARRA TERLEPAS LAGI... MULAN JAMILAH JADI PENGGANTI... @ BATU CUBE

Rabu 25.6.2014 petang... aku bersama Madi turun landbase casting di batu cube kali ani yang mana buat kali ke2 aku terlepas peluang menaikkan seekor barra dianggar berat sekitar 5 ke6kg namun Mulan Jamilah menjadi penyelamat dari kumpawww manakala Madi kumpawww...

Thursday, June 26, 2014

MAMA TOMAN @ LUBOK KV

Ahad 22/06/2014 jam 4 ptg... Memet turun secara solo menoman di lubuk KV yang mana berhasil memikat seekor mama toman dengan menggunakan katak spro midnight walker jr.. Toman tersebut di lepaskan semula kehabitat asalnya untuk pertarungan dimasa akan datang lagi... tahniah Memet.

Wednesday, June 25, 2014

DOUBLE TROUBLE BARRA @ LUBOK BARRA B

Sabtu 21/6/2014 pagi.. Sham bersama Ak Putra turun landbase casting di kawasan lubok barra B setelah hampir sebulan tidak turun ke sana. Alhamdulillah... nda sia2 turun yang mana Sham berhasil menaikkan seekor selunsong(ke2) semasa kan balik manakala Ak Putra pun berhasil menaikkan seekor selunsong jua, Tahniah Sham dan Ak Putra.

CQ14+PREDATEK BOOMERANG=MJ & KERAPU M @ BANGAU


Sabtu 21.6.2014 pagi...trip bangau yang disertai oleh aku, Madi, Ak Firdaus dan Khairul sebagai pilot kami, cuma Madi saja yang kumpawww manakala aku berhasil dengan seekor langut, seekor sumpit, seekor mj dan seekor kerapu m menggunakan set cq14 yang baru diturunkan keair masin digabungkan dengan gewang predatek boomerang sudah pun hanyir setelah sekian lama dimiliki. Khairul berhasil dengan seekor kerapu m manakala Ak Firdaus berhasil dengan 3 ekor mj..

Tuesday, June 24, 2014

BABY MJ PENYELAMAT KUMPAWWW AING KABUT @ BEKUKU ISLAND

Jumaat 20.6.2014 pagi... trip boatbase cast halfday di bekuku island kali ani aku bersama dengan iparku Mali. Walaupun aing kabut misi tetap diteruskan jua cuma berhasil dengan seekor baby mj saja yang dilepaskan semula ke habitat asalnya manakala Mali kumpawww...

Monday, June 23, 2014

BARRA MELEPAS, 2 MJ TERBABAS @ BINTUKA


video
Rabu 18.6.2014 pagi.... semasa masih berada di Sabah aku mengambil kesempatan turun cast di Bintuka bersama dengan Mahfiz dan juniorku Mizan. Walaupun melepas renew lesen barra namun berhasil juga aku menaikkan seekor mj dan seekor kerapu m. Mahfiz berjaya menaikkan seekor mama mj manakala Mizan kumpawww melepas seekor barra.

Thursday, June 19, 2014

STRIKE BELITUNG @ PERAIRAN TUTONG

Khamis 12.6.2014 pagi... Jun turun membottom lagi diperairan Tutong bersama dengan kawannya kali ni berhasil dengan ikan belitung... tahniah Jun.

Monday, June 16, 2014

SP+JIG PIKAT MULAN JAMILAH @ BURONG LEPAS


Ahad 8.6.2014 ptg.... trip stghri sebelah ptg ops rindu menjejak mj dijalankan lagi setelah sekian lama nda strike mj cuma aku dan rakan setugas Azim saja yang beraksi kali ani. Aku berjaya menaikkan seekor mj menggunakan sp+jig dan seekor alu2 yang nda disangka menyambar gewang semasa aku setting Azim punya set.

Thursday, June 12, 2014

MAMA KURAU @ TAPAU ISLAND

Khamis 5.6.2014 pagi.... Kali ani Dadih turun membottom menggunakan perahu miliknya di kawasan Tapau island dan berhasil dengan seekor mama kurau, tahniah Dadih...

Wednesday, June 11, 2014

OPS MENENGGIRI @ PERAIRAN TUTONG

Khamis 5.6.2014 pagi... Jun turun menenggiri di perairan Tutong kali ini bersama dengan saudaranya dan belureh dengan 3 ekor tenggiri... tahniah Jun.

Tuesday, June 10, 2014

3 BABY BARAB 1 MAMA BARAB @ ULU TUTONG

Ahad 8.6.2014 pagi... Danan membarap secara solo di ulu Tutong lagi berhasil dengan 2 ekor baby barab menggunakan lure soft plastic. Strike ketiga menggunakan lure abu island 7g berhasil menaikkan mama barab walaupun keadaan aing nda berapa memuaskan, tahniah Danan terasa karannya yang strike ke3 atu hehe...

DALAK MONSTER UGAT BABY DALAK DAPAT @ SERIA

Isnin 9.6.2014 4ptg... Trip mendalak kali ani cigu Jam bersama kwn2(Asrel,Kim dan Mun) di kawasan Seria yang mana cuma cigu Jam saja berjaya menaikkan seekor dalak dan 2x ugat dalak monster sementara kwn2 cigu jam semuanya kumpawww... tahniah cigu Jam.

Monday, June 9, 2014

KURAU MALAM MINGGU @ DANAU

Sabtu 7.6 2014 malam... Bugul, Bebeh dan Alip turun membottom bermalam di Danau tujuan kan mengintai selunsong dengan berumpankan kembura hidup tapi lain yang dapat yanh mana Bugul belurih 1 ekor kurau dan 1ekor mj. Alip lureh 1 ekor kurau jua tapi lupa ambil gambar manakala Bebeh kumpawww... tahniah Bugul dan Alip.

BUDAK MJ BARU BELAJAR @ TAPAU ISLAND

Jumaat 6.6.2014 pagi.... walaupun air sungai yang masih lagi keruh aka kabut macam milo ice namun Jun masih mau mencuba juga cast disekitar kawasan tapau island dan cuma berhasil dengan seekor mj juvernil yang baru hendak belajar menyambar gewang rapala TDD... tahniah Jun no kumpaww hehe...

Sunday, June 8, 2014

MENOMAN @ SG KEKAKAS

Sabtu 7.6.2014 jam 5.30 petang... Zaki dan Madi yang mana sebelumnya memajal mencuba untuk menoman setelah durang terlihat beberapa ekor toman waktu air jernih di sg Kelakas. Ternyata Zaki telah berjaya menewaskan seekor toman kali ani manakala Madi kumpawww..Tahniah Zaki.

Saturday, June 7, 2014

OPS MENOMANLAK BRUNEI LABUAN @ EPM

Sabtu 31.5.2014 pagi...  sempena hari kelepasan awam harijadi ABDB, kami mengambil kesempatan menomanlak bersama Mizlan Darkartcaster dari Labuan di epm menggunakan 3 buah bot antaranya Bot 1 disertai oleh aku, dan Mizlan yang mana Mizlan berhasil dengan 2 ekor toman manakala aku kumpawww... Bot 2 Memet bersama Madi berhasil dengan  2 ekor toman dan seekor dalak. Bot 3 Dadih, Jun dan Rudy berhasil dengan 2 ekor dalak dan 2 ekor toman.

Thursday, June 5, 2014

OPS MEMBADUS BRUNEI LABUAN @ ULU TUTONG


Khamis 29.5.2014 petang... sebelum ops membadus, disebelah paginya aku menyambut ketibaan sahabat akrab dari Labuan iaitu Mizlan Darkartcaster diterminal Muara pada jam 10.30. Jam 2 petang barulah kami ke ulu Tutong tujuan untuk membadus antara yang turut serta selain dari aku dan Mizlan ialah Adyzam(Panggal), Sabry, Rudy dan juga Dadih yang mana Mizlan berjaya dengan 1st lesen badus aka bujuknya, aku berhasil renew lesen badus seekor sekaligus 1st blood bagi reel cq baruku, Rudy berhasil dengan seekor badus jua manakala yang lainnya kumpawww setelah ugat aka lepas dan miskol beberapa kali.

Wednesday, June 4, 2014

BEBATIK & PELAYAK SEKITAR BULAN MEI @ BUKIT AGUK

Sekitar dalam bulan Mei 2014.... salah seorang member kami Hj Pangan turun membottom di bukit Aguk mengintai bebatik sama tawih cuma 2 ekor bebatik dan seekor pelayak saja berjaya dinaikkan olehnya, tahniah Hj Pangan.

Tuesday, June 3, 2014

MJ HARI ISRAK MIKRAJ @ DANAU

Selasa 27.5.2014 pagi... Sempena hari kelepasan awam Bob, Dadih dan Zaki mengambil kesempatan turun boatbase cast di kawasan Danau saja memandangkan di sebelah kuala Tutong air sungai macam tea C yang mana Dadih dan Zaki berhasil menaikkan seekor seorang mj manakala Bob kumpawww, tahniah Bob dan Dadih.

Monday, June 2, 2014

IKAN KALOI @ SG KELAKAS

Selasa 27.5.2014 pagi... Hj Rahim turun membottom lagi di sg Kelakas secara solo dan berhasil dengan 2 ekor kaloi... Tahniah Hj Rahim.

Sunday, June 1, 2014

HAMPALA AKA BARAB KECUNDANG ULEH SP @ ULU TUTONG

Isnin 26.5.2014 petang...Danan turun membarap di ulu Tutong secara solo selepas waktu bertugas.. 1st strike berhasil dengan seekor barab aka hampala aka serigala sungai dengan lure sp..kali kedua strike ugat aka melepas menggunakan popper strike pro yang mana hook tekangkang...tahniah Danan yang penting nda kumpawww hehe...