Tuesday, September 30, 2014

MJ PENUNGGU KAYU BURUK LOVE SP GRUB @ PENABAI

Sabtu 27.9.2014 petang... Asat bersama Adyzam turun landbase casting di Penabai kali setelah beberapa tempat dihaga nda ada strike dan turun di Penabai belum lagi rezeki Adyzam cuma bibir mj yang telakap saja yang masih melekat arah hook sp nya manakala kala rezeki mj buat Asat menaikkan seekor dengan menggunakan sp grub trigger x, tahniah Asat.

Monday, September 29, 2014

BABY KANAI YG PENTING LESEN MAHAL TU... @ KUALA TUTONG

Jumaat 26.9.2014 petang... trip landbase casting di kuala Tutong mau test sp grub baru yang terlibat Khairul bersama Madi saja.Tuah menyebelahi Khairul nda disangka2 seekor baby kanai aka tembaring(blackbass) walaupun damit yang penting lesen payah kali ah yang sudi strike sp pinky miliknya manakala Madi kumpawww...tahniah Khairul sampai lumpat2 senang hati belureh lesen kanai sudah hehe.. 

Sunday, September 28, 2014

STRIKE KETAMBAK & MJ TRIP HALFDAY @ BEKUKU ISLAND


Rabu 24.9.2014 petang...Trip setengah hari boatbase casting di bekuku island disertai oleh Asat @ jubin, Adyzam and Bob yang mana Asat strike 2 ekor titir, Adyzam menaikkan seekor ungah aka mj dan seekor ketambak manakala Bob mnaikkan seekor langut yang penting semua no kumpawww...tahniah semuanya.

Saturday, September 27, 2014

REZEKI MJ KANA KIDNAP DAN GEWANG SPRAY BARU @ BEKUKU ISLAND


Selasa 23.9.2014 petang...trip boatbase casting 1jam Asmadi kana kidnap uleh Ahmad dan Jimi yang planning turun boatbase bedua saja pada mulanya dan kelurusan kejumpahan di jalan tarus tah Asmadi kana kidnap uleh durang. Nda sia2 kana kidnap yang mana Asmadi berhasil dengan seekor mj dan Ahmad berhasil jua seekor mj menggunakan gewang yang dijumpainya yang dispray balik manakala Jimi kumpawww hehehe....tahniah Asmadi.

Friday, September 26, 2014

NO KUMPAWW BOAT BASE CASTING @ BANGAU

Ahad 21.9.2014 pagi... trip boatbase casting kebangau kali ani disertai uleh Bob(cpt), Dadih, Sham dan Asmadi walaupun hasil kurang membrangsangkan namun nda ada yang kumpawww...antara hasil yang diperolehi ungah, sumpit2 dan kerapu m. Tahniah semuanya....

KURAU ULEH MEMBOTTOM @ BATU CUBE

Sabtu 20/09/2014 jam 2.00 petang... Rudy secara solo turun membottom di batu cube yang mana dalam beberapa jam membottom Rudy berhasil menaikkan seekor ikan kurau yang beratnya 2.6kg....Tahniah Rudy macam2 sudah lureh di sana ni.

Thursday, September 25, 2014

SEEKOR MJ ULEH MEMBOTTOM @ DANAU

Jumaat 19.9.2014 malam.. Bugul turun membottom bersama iparnya di ujong Danau kali ani yang mana Bugul lureh seekor mj saja, tahniah Bugul.

Wednesday, September 24, 2014

SANTAI2 PETANG JUMAAT BOAT BASE CASTING @ BEKUKU ISLAND


Jumaat 19.9.2014 petang... trip boatbase casting kali ani terdiri dari aku, Jun dan Adyzam tertumpu dikawasan bekuku island yang mana Adyzam lureh seekor mj, aku lureh seekor sumpit2 menggunakan sp Flash-J baru test dan sekali melepas mj manakala Jun kumpawww...yang peliknya semasa balik cast hampir penurunan perahu, seekor belanak melompat masuk dalam perahu kami... rezeki jua banar hehehe....

Tuesday, September 23, 2014

MJ TEGENTUK BARU STRIKE @ KUALA TUTONG


Khamis 18.9.2014 petang... Memet, Jimie dan Adyzam turun boatbase casting lagi di kuala Tutong yang mana akhirnya Jimie lureh seekor mj merupakan 1st lesen mj baginya dengan kaedah casting. Adyzam pun berhasil dengan seekor mj manakala Memet kumpawww....tahniah Jimie dan Adyzam.

Monday, September 22, 2014

MJ 16 SALTY BINGKA @ BEKUKU ISLAND

Rabu 17.9.2014 petang... selepas bertugas Ahmad turun lagi boatbase casting bersama Asmadi di bekuku island yang mana kali ani salty bingkanya berhasil lagi dengan seekor mj buat yang ke16 baginya manakala Asmadi kumpawww, tahniah Ahmad.

Sunday, September 21, 2014

BULI BALIK MJ @ KUALA TUTONG

Rabu 17.9.2014 pagi... Asmadi dan Adyzam turun boatbase casting di kuala Tutong Alhamdulillah hasil pagi tadi Mj ke 10 dan 11 buat Asmadi manakala Adyzam lureh seekor mj walaupun dua2 kana buli Mj Monster tadi yang penting No Kumpowww...tahniah Asmadi dan Adyzam.


Saturday, September 20, 2014

MJ 8 VS KERAPU M 9 @ BANGAU

Selasa 16.9.2014 jam 6.30 pagi... Hj Pangan turun boartbase casting bersama 2 org kawannya di kawasan bangau kaki ani yang mana berhasil dengan 8ekor ungah 9 kerapu 2 sumpit2 dan 1ekor titir, tahniah Hj Pangan dan yang lainnya.

Friday, September 19, 2014

1 MJ 2 KERAPU STRIKE ON SP @ BATU PANTAI DANAU



Rabu 17/9/2014 petang... Sham turun landbase casting secara solo di kawasan batu pantai Danau walaupun beumbak masih jua meneruskan juga cast. Alhamdulilah 1st strike  seekor ungah...2nd strike seekor baby kerapu dan strike yg ke3 seekor baby kerapu jua, tahniah Sham.

2 KUMPAWWW 1 NO KUMPAWWW MJ @ BEKUKU ISLAND

Ahad 14.9.2014 pagi...trip boatbase casting setengah hari yang turut terlibat kali ani Ahmad, Madi dan Jun. Cuma Madi saja yang nda kumpawww lureh dengan seekor ungah aka mj manakala Jun dan Ahmad kumpawww.

Thursday, September 18, 2014

SALTY BINGKA STRIKE MJ @ BEKUKU ISLAND

Selasa 16.9.2014 petang...boatbase casting selepas balek kerja Ahmad bersama Asmadi kebetulan semasa melintas ada ternampak sifu Asat aka jubin casting landbase apalagi kidnap ia terus join boatbase. Kali ani baru tah Shimano SaltyBingka milik Ahmad hanyir dengan 2 ekor strike mj setelah 3x trip sebelum ani kumpawww dan Asat berhasil dengan seekor mj manakala Asmadi kumpawww. Tahniah Ahmad dan Asat.


Wednesday, September 17, 2014

MARANGKERAPU ON SP @ BATU PANTAI DANAU

Pada 13/9/2014 ptg... Sham turun cast secara solo di kawasan batu pantai Danau..Alhamdulillah 1st strike Sham lureh seekor baby kerapu...2nd strike sp miliknya kena tapau..disaat hendak balik strike yg ke3 Sham sekali lagi Sham berhasil dengan kerapu jua...tahniah Sham.

Tuesday, September 16, 2014

2 GEWANG KENA TAPAU LAGIII... @ KUALA TUTONG


Jumaat 12.9.2014 petang... trip boatbase casting halfday kawasan kuala Tutong yang beraksi aku, Jimie dan Ak Putera yang mana aku dan Jimie kena buli oleh ikan monster sampai kana tapau gewang kami cuma 2 ekor baby kerapu saja yang naik oleh aku dan Jimie manakala Ak Putera kumpawww.