Monday, September 1, 2014

1ST LESEN BADUS ON SP @ SG KECEWA

Jumaat 28.04.2014 jam 7 pagi.... Zaki turun secara solo lagi dengan berbekalkan SP barunya, Zaki berhasil lagi dengan seekor badus merupakan 1st lesen tahun ani Tahniah Zaki.

Saturday, August 30, 2014

BELIDA VS SP @ SG KECEWA

Khamis 28.08.2014 jam 5 petang... kali ani Zaki dan Ahmad memajal dan mencuba nasib untok mengasting toman di sg kecewa namun nda ada strike toman tetapi Zaki berhasil menaikkan seekor belida dengan menggunakan Sp baru yang baru dibalinya... Tahniah Zaki.

Friday, August 29, 2014

MAMA TOMAN @ SG KECEWA

Selasa 26.08.2014 jam 5.30 petang... Zaki turun landbase casting secara solo di Sg.kecewa setelah beberapa hari memajal kali ani ternyata seekor mama toman kecundang jua akhirnya berat 4.5kg. Tahniah Zaki.

Thursday, August 28, 2014

BARRA VS MJ @ LUBOK BARRA B


Pada 24/8/2014 sebelah pagi.. Sham bersama Ak Putera turun landbase casting dkawasan Lubok Barra B. Alhamdulillah... rezeki Ak Putera baru saja smpai tempat spot sudah berhasil menaikkan seekor selunsong berat 3kg dengan menggunakan gewang kesukaan sekaligus killer baginya untok memikat Barra iaitu gewang D.U.O Realis Jerkbait 100SP manakala Sham pun kena strike jua pada mulanya difikirkan Barra rupanya Minah Janda, tahniah Ak Putera dan Sham.

Wednesday, August 27, 2014

2 EKOR MJ KECUNDANG @ PIPELINE


Ahad 24.8.2014 petang... Ahmad, Bugul dan Asmadi turun boatbase casting lagi di sekitar kuala Tutong dan cuma di kawasan pipeline saja yang ada strike yabg mana 1st strike Bugul dengan seekor mj dan 2nd strike pun seekor mj yang diperolehi oleh Ahmad manakala Asmadi kumpawww kaii ani.... Tahniah Ahmad dan Bugul.

Tuesday, August 26, 2014

BIAR BABY TAPI TAPAH JUA NAMANYA @ ULU LABI

Jumaat 22.8.2014 petang...Jun dan kawanya turun menapah di ulu Labi kali ani yang mana Jun berjaya dengan seekor baby tapah walaupun damit tapi lesen tapah jua namanya hehe.... tahniah Jun.

Monday, August 25, 2014

RENEW BARRA LAGIII....@ BEKUKU ISLAND



Jumaat 22.8.2014 petang... trip boat base di bekuku island kali ani aku bersama Ahmad(Cpt) saja yang mana Ahmad berjaya renew lesen barra dan berhasil dengan seekor baby mj(CNR) manakala aku berhasil dengan seekor bby mj(CNR) saja...Alhamdulillah no kumpawww....

Friday, August 22, 2014

TENGGIRI 4KG LANDBASE CASTING @ BATU CUBE

Jumaat 22.8.2014 ptg... Rudy bersama Kam turun landbase di batu cube lagi dan kali ani nda disangka-sangka seekor tenggiri berat 4kg strike gewang Viva milik Rudy yang disangka seekor bekalang pada mulanya... tahniah Rudy. Nda pyh kelaut lagi mencari tenggiri ni hehe......

Thursday, August 21, 2014

SELUNSONG SELEPAS BALIK KAJA @ DANAU

Isnin 18.8.2014 pada jam 7pagi... balik dari kerja, Bebeh terus menuju ke Danau menjerit bersama adik iparnya yang mana Nebeh berjaya menaikkan seekor selunsong berat 2.1kg manakala adik iparnya kumpawww....tahniah Bebeh.

Wednesday, August 20, 2014

2 MJ 3 KERAPU M @ BANGAU

Ahad 17.8.2014 pagi...Trip boatbase casying di bangau kali ani disertai oleh Adyzam , 2orang rakan setugas Savry dan Azrin yang mana Adyzam berjaya menaikkan seekor mj dan seekor kerapu m. Savry berjaya menaikkan seekor mj dan seekor kerapu m jua manakala Azrin yang batu 1st time join casting berhasil dengan seekor kerapu m. Tahniah semuanya...

Tuesday, August 19, 2014

TRIP LIGHT JIGGING HALFDAY @ SHIPWRECK


AHAD 17.08.14 TRIP LIGHT JIGGING KALI ANI DISERTAI OLEH AK PUTERA, PAWE, BOB (CPT), BAPA BOB DAN ATING (SEPUPU BOB). TRIP KALI ANI KAMI BERHASIL MENEWASKAN SEBILANGAN TENGGIRI DAN LINGKUH MENGGUNAKAN
STORM THUNDER JIG 40 GRM,TAHNIAH AK PUTERA, BOB DAN ATING MANAKALA PAWE DAN BAPA BOB KUMPAWWW.....

Monday, August 18, 2014

KERAPU AING TEA C KAW @ DANAU

Sabtu 16.8.2014 pagi... Bugul, Asmadi dan Rudy turun membottom di Danau kali ani setelah sekian lama nda mencuba dan keadaan air masa atu mcm aing tea c namun masih mencuba disebabkan terlanjur sudah membali umpan udang hidup yang mana cuma Bugul saja berhasil menaikkan seekor kerapu manakala yang lainnya kumpawww.... tahniah Bugul.

Friday, August 15, 2014

RUMAH TERBUKA + TRIP MENDALAK @ LABUAN LUBOK DISCO


Sabtu 09.8.2014 petang.... sesampainya aku, Ahmad dan Jun di terminal Labuan jam 6.30 ptg disambut oleh Mizlan dan terus kami berhari raya dirumah Tuan Beck. Keesokkan harinya trip memecah lemak di lubok disco pun bermula yang mana Mizlan dan Arddy jadi guide kami. Hanya aku saja yang berhasil dengan 2 ekor dalak manakala yang lainnya kumpawww...

Monday, August 11, 2014

TRIP MICRO JIGGING @ SHIPWRECK

Ahad 10.8.2014 pagi... Ak Putera turun kelaut kali ani tujuan kan berkongsi pengalamannya bermain dengan menggunakan set microjig bersama Pawe dan Bob(Cpt) yang mana berhasil dengan beberapa ekor tenggiri, kerisi dan pisang2 dwngan menggunakan storm slim jig dan storm thunder jig 28 & 30grm...tahniah semuanya no kumpawww...

Monday, August 4, 2014

MJ OPEN HOUSE RAYA KE6 @ PIPELINE


Ahad 3.8.2014 pagi... trip halfday pembuka tirai aktif kembali boat base casting pada hari raya ke6 membuahkan hasil open house 2 ekor mj yang mana aku berhasil menaikkan seekor mj menggunakan gewang ofmer xdeep dan Ahmad pun berhasil dengan seekor mj menggunakan gewang ofmer xdeep jua manakala Asmadi kumpawww kali ini...

Sunday, July 27, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI KAMI

Dikesempatan ini saya wakil dari member2 STA semua ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada umat Islam seluruh dunia.

Wednesday, July 23, 2014

TAPAU MJ , STORM SMASH SHAD KANA TAPAU BALIK @ TAPAU ISLAND

Isnin 21.7.2014 pagi...Alhamdulillah... misi Boatbase Casting di tapau island sebelah pagi sampai tgh hari berhasil dengan seekor MJ saja uleh Asmadi dan sekali kana buli abis sampai kena tapau lure Storm Smash Shad... tahniah Asmadi...