Friday, March 6, 2015

BARRA KE2 SHAM @ LUBOK SANGKUT

Rabu 4/3/2015 pagi... Sham secara solo turun di lubok sangkut lagi yang mana 2x miss call dan selepas atu baru Jimie datang join..Alhamdulillah....akhirnya Sham berjaya jua menaikkan seekor selunsong seberat 1.2kg merupakan yang ke2 baginya kali ani manakala Jimi dilanda kumpawww lagi hehehe...tahniah Sham.

Thursday, March 5, 2015

1ST LESEN IKAN PAGUNG2 & RENEW LESEN MJ @ BEKUKU ISLAND

Jumaat ptg 27.2.2015 pagi... Madi, Pawee dan Khairul turun casting boatbase sepanjang kawasan bekuku island yang mana seorang pun nda kumpawww. Khairul berjaya menaikkan seekor ungah aka mj berat 1.4kg mj kedua baginya, Madi berjaya menaikkan 1st lesen ikan pagung2 menggunakn sp trigger x dan Pawee juga berjaya menaikkan seekor mj last2 minit sekaligus renew lesen mj nya 2015. Tahniah semuanya..

Wednesday, March 4, 2015

TRIP MENGUDANGGALAH WITH JAI'S FAMILY @ TEMBIRD

Isnin 2.3.2015 pagi... Adyzam turun mengudanggalah kali ani di Batu Apoi Temburong bersama dengan keluarga Jai menggunakan perahu turun dari penurunan burong lepas. Walaupun perjalanan memakan masa 45 minit untuk sampai ke tempat yang dituju namun hasilnya sungguh lumayan yang mana kesemuanya berhasil menaikkan udang galah sehingga mencecah 6.5kg kesemua hasil tangkapan yang diperolehi, tahniah semuanya.

OPS MENDALAK MENDADAK @ LUBUK RC

AHAD 01/03/2015 jam 4 petang....Ops mendalak secara mendadak yang disertai uleh Asat bersama Kuang (deep blue fishing Tutong) di LUBUK RC yang mana Asat berjaya menaikkan seekor dalak dan 1x misscall manakala Kuang alum ada rezekinya cuma 2x misscall saja aka kumpawwww...,TAHNIAH Asat...

Tuesday, March 3, 2015

RENEW LESEN BARRA ULEH MEMBOTTOM @ DANAU

SABTU 28/02/2015 Jam 4 petang...Rudy secara solo ke kuala Danau landbase membottom yang mana Rudy berhasil menaikkan seekor selunsong berat 4.6kg sekaligus rwnew lesen selunsong 2015 baginya, TAHNIAH Rudy...

Monday, March 2, 2015

MELEPAS BARRA RENEW MJ & BABY GT @ MINI PAPUA

Jumaat 27.2.2015 pagi... Ahmad, Jimi dan Dadih turun boatbase casting di kawasan bekuku island dan mini papua kali ani. Cuma Dadih saja yang terselamat dari kumpawww berhasil menaikkan 2 ekor mj aka ungah sekaligus renew lesen mj 2015 dan juga renew lesen seekor kalakitok walaupun melepas menaikkan seekor selunsong  manakala Ahmad dan Jimi kumpawww.... tahniah Dadih.

Sunday, March 1, 2015

TRIP JIGGING TYM TADUH @ PERAIRAN BRUNEI


Khamis 26.2.2015 pagi... Adyzam turun jigging menyewa bot milik Sahrol Hm di kawasan perairan Brunei yang mana Adyzam  berjaya mnaikkan 2 ekor tenggiri, 1 ekor tungap dan 1 ekor lantaran manakala Sahrol menaikkan 2 ekor tenggiri dan 1 ekor bekalang. Kebanyakkan strike ugat saja walaupun sudah mnggunakan trible hook tapi yang penting no kumpawww, tahniah Adyzam dan Sahrol

Friday, February 27, 2015

RENEW BARRA 2015 @ LUBUK SANGKUT

Rabu 25/2/2015 pagi.... Sham bersama Jimi turun landbase di lubuk sangkut yang mana Jimie 3x misscol barra erti kata lainnya kumpawww hehe... manakala Sham berjaya menaikkan seekor barra saiz baby  sekaligus renew lesen barra 2015 baginya. Tahniah Sham.

Thursday, February 26, 2015

RENEW 3 EKOR BARRA HARI MERDEKA YANG KE31 @ SG BERA


Isnin 23.2.2015 pagi.... Ak Firdaus bersama kawannya mencuba landbase casting di sg bera yang mana Ak Firdaus berjaya renew barra walaupun size baby tapi cukup bermakna baginya pada hari kebangsaan yang ke31 lesen merdeka tahun 2015.

Disebelah petang Ak Firdaus bersama kawannya turun lagi di tempat yang sama kali ani Ak Firdaus berjaya lagi menaikkan seekor barra yang ke2 baginya manakala kawannya berjaya jua menaikkan seekor barra.. tahniah Ak Firdaus.

Wednesday, February 25, 2015

BALIK DARI MIRI TARUS MENDALAK @ LUBUK RC

SELASA 24/02/2015 jam 5ptg... Ebel aka Castello beraksi secara solo mengambil kesampatan setelah balik dari Miri tarus ke LUBUK RC yang mana Ebel berhasil menaikkan 3 ekor dalak, TAHNIAH Ebel.

Tuesday, February 24, 2015

MJ KE5 PADA HARI KEBANGSAAN YANG KE31 @ BEKUKU ISLAND

Isnin 23.2.2015 petang.... Hari kelepasan awam sempena hari kemerdekaan yang ke 31 tidak disia2kan oleh aku, Ahmad dan Bugul turun boatbase pada jam 3 petang, cuma aku saja yang terselamat dari kumpawww yang mana pada strike pertama ikan misteri berjaya menewaskan aku dan gewang storm smash shad 07 milikku berjaya ditapaunya. Strike ke2 baru lah seekor mj berjaya dinaikkan digoda dengan menghunakan sp takedo merupakan mj yang ke5 buat ku kali ani Alhamdulillah.....

Monday, February 23, 2015

STRIKE BB STRIKE MJ STRIKE TUHUT AKA LUTUT @ BEKUKU ISLAND & PIPELINE


Ahad 22.2.2015 pagi...aku bersama big bro Ahmad turun boatbase casting di bekuku island dan pipeline kali ani yang mana aku berhasil renew BB aka big bedukang di pipeline menggunakan ofmer xdeep pada mulanya disangkakan selunsong hehehe... Strike ke2 aku berhasil lagi dengan seekor bby mj aka ungah yang ke4 bagiku menggunakan predatek boomerang. Manakala Ahmad berjaya strike lutut sendiri terpaksa kami balik disebabkan treble hook tertusuk dalam arah lututnya last2 nda dapat dicabut, bawa hospital jawapannya..

Friday, February 20, 2015

MJ TAHUN BARU CINA @ BEKUKU ISLAND

Khamis 19.2.2015 pagi... Ahmad turun boatbase casting di bekuku island bersama Fadli yang sekian lama nda turun bersama kali ani mengambil kesempatan join bersama Ahmad sempena hari kelepasan awam tahun baru cina yang mana Ahmad berjaya menaikkan 2 ekor mj manakala Fadli berjaya renew lesen seekor mj dan seekor sumpit2, tahniah Ahmad dan Fadli.

Wednesday, February 18, 2015

MENGUDANGGALAH @ SG PEKAN TUTONG

Ahad 15.2.2015 pagi... misi boatbase casting direhatkan buat seketika untuk kami menukar citarasa mengudanggalah kali ani di sekitar sungai pekan Tutong yang mana aku, Dadih dan Jimi berhasil renew lesen udang galah walaupun nda berapa hasilnya yang penting no kumpawww lah hehe....

Tuesday, February 17, 2015

RENEW MJ LANDBASE @ KUALA TUTONG

Ahad 16/02/2015 jam 7pagi.... Khairul turun lanbase secara solo yang berhasil menaikkan seekor m.j aka ungah  sekali gus renew lesennya 2015,TAHNIAH Langkang...

4 EKOR HARUAN AKA DALAK @ LUBUK PUTIK2


AHAD 15/02/2015 Jam 2 petang...Ops mendalak secara mendadak uleh Jamal aka Kenit bersama Asat aka Jubin di LUBUK PUTIK2  yang mana Asat aka Jubin bejaya menaikkan 4 ekor dalak dan 2x miss call manakala Jamal aka kenit alum ada rezekinya, kumpaw lah tu,TAHNIAH Asat...

Saturday, February 14, 2015

MJ KE5 LAGI @ LUBUK SANGKUT

Rabu 11/2/2015..sebelah pagi.... Sham turun solo di lubuk sangkut. Walaupun hujan turun namun Sham tetap meneruskan jua... Alhamdulillah... Sham berhasil menaikkan seekor MJ yg ke-5 baginya lagi, tahniah Sham.