Sunday, May 24, 2015

BARRA2 BERRE2 YANG KE 17 @ LUBUK JSB

JUMAAT 22/05/2015 Jam 2.30 petang.... selepas solat Jumaat  Ops 2 IN 1 secara solo yang dijalankan uleh Rudy masih lagi tertumpu di LUBUK JSB....Dalam beberapa jam membottom Rudy berjaya menaikkan seekor selunsong merupakan yang ke 17 sudah ulehnya tahun ani,TAHNIAH Rudy....

Atikel oleh Asat

Wednesday, May 20, 2015

CAITA CAITA BARU KENA STRIKE GT @ PERAIRAN JERUDONG

Sabtu 16.5.2015 pagi... trip menjigpop mengejut kali ini disertai oleh aku, Danan dan cpt bot Hj Lino di sekitar perairan laut Jerudong yang mana aku yang turun2 ayam nda ada set mempop dan menjig sama sekali cuma ada lure jig dan popper saja terpaksa menggunakan rod casting untuk menjig dan mempop. Cpt bot Hj Lino beberapa kali ugat aka lepas berhasil menjig seekor beruis, seekor kulapis dan seekor spesis gt. Danan berhasil menaikkan 2ekor kerapu dan sekali strike monsta melepas manakala aku berhasil dengan 1st lesen seekor gt menggunakan jig hinomiya 30g saja...tahniah Hj Lino dan Danan terimakasih atas pelawaan trip menjignya atu next tym lagi tani caita caita lagi ada caita disebalik strike tu hehehe....

Tuesday, May 19, 2015

4 EKOR SELUNSONG TUMPAS @ LUBUK JSB

SABTU 16/05/2015 Jam 7 pagi...misi menyelunsong 2 IN 1 dijalankan kali ani uleh Rudy, Asat dan juga Ak Firdaus di LUBUK JSB....Dalam beberapa jam membottom Rudy berhasil menaikkan 4 ekor selunsong merupakan ke16 ekor sudah buat masa ani....Dalam kaedah casting, Ak Firdaus dan Asat cuma 1x misscall saja, alum ada rezeki durang aka kumpawww...,TAHNIAH Rudy...
Atikel by Asat

Monday, May 18, 2015

BETUTU KE2 @ LAYONG

SABTU 16/05/2015 jam 5 petang..Ops mendalak secara solo Ebel aka Castillo yang mana Ebel berhasil menaikkan seekor betutu merupakan yang ke2 sudah betutunya ni,TAHNIAH Ebel...

Atikel by Asat

Sunday, May 17, 2015

OPS BARRA 2 IN 1 @ LUBUK JSB

JUMAAT 15/05/2015 jam 2.30 petang....Ops 2 IN 1 secara solo yang dijalankan uleh Rudy di LUBUK JSB yang mana dengan kaedah membottom Rudy berhasil menaikkan seekor selunsong dan 1x ugat (lepas) manakala kaedah casting cuma 2x ugat aka lepas,TAHNIAH Rudy dwngan barra yang ke12 sudah ni...

Thursday, May 14, 2015

2 EKOR DALAK TUMPAS... @ LUBOK RC

JUMAAT 08/05/2015 Jam 4 petang...Ops mendalak yang disertai uleh Asat bersama Aril dan Bunang (adi Aril) dicLUBUK RC yang mana Asat berjaya menaikkan 2 ekor dalak manakala Aril dan Bunang alum ada rezeki aka kumpawwww....,Tahniah Asat....

Tuesday, May 5, 2015

1ST LESEN KALI ULEH CASTING @ LUBUK JDS

ISNIN 04/05/2015 Jam 4 petang...misi mendalak sedang giat dijalankan uleh Castillo aka Ebel bersama Asat Albab di LUBUK J.D.S yang mana Ebel berjaya menaikkan seekor ikan keli Thailand sekaligus first lesennya menggunakan spinner bait yang dibuatnya sendiri. Selang beberapa minit, Ebel kali ani berjaya lagi menaikkan seekor dalak manakala Asat 1x ugat (lepas) alum ada rezekinya atau erti kata lain kumpawww lah tu,TAHNIAH Ebel.

Atikel oleh Asat

Thursday, April 30, 2015

BARRA KE3 BUAT ADE @ SG KECEWA

Isnin 27.4.2015 petang.. salah seorang member baru kami Ade turun membottom di sg kecewa bersama Bebeh rakan setugas jua yang mana Ade berhasil menaikkan seekor barra berat 880gram merupakan barra ke3 buatnya manakala Bebeh kumpawww kaki ani , tahniah Ade.

Tuesday, April 28, 2015

SET UL TETAP MENYENGAT @ BEKUKU ISLAND

Ahad 26.4.2015 pagi... trip boatbase casting kali ani aku bersama Ak Putera dan Ak Firdaus turun di sepanjang bekuku island yang mana aku berhasil dengan seekor mj (yg ke8) dan seekor baby gt seperti biasa dengan menggunakan set ul beracunku hehehe... . Ak Putera cuma menaikkan sisik ikan saja setelah ikannya berhasil melepaskan diri manakala Ak Firdaus yang sudah strike barra pun terlepas peluang setelah kana muntahkan balik gewangnya hehe...

Monday, April 27, 2015

MENDALAK BEDUA @ LUBUK PELINTASAN

SABTU 25/04/2015 jam 4 petang... kali ani Ops mendalak di LUBUK PELINTASAN yang disertai uleh Ebel bersama Jubin aka Asat. Baru jua dalam beberapa minit ngasting Ebel sudah berhasil menaikkan 1 ekor dalak nda ketinggalan jua Asat pun berhasil menaikkan 2 ekor dalak,TAHNIAH Ebel dan Asat...

Atikel oleh Asat

Thursday, April 23, 2015

RENEW BARRA 6.5KG @ TUTONG RIVER


Ahad 19.4.2015 pagi... trip kelaut nda jadi sebab keakhiran bangun tukar plan boatbase casting di sungai Tutong bersama big brada Ahmad walaupun jam 9 lalu sudah tetap jua meneruskan plan kami. Rezeki menyebelahi aku yang mana seekor selunsong berat 6.5kg berjaya didaratkan uleh ku menggunakan gewang predatek boomerang sekaligus renew lesen selunsong 2015 sebelum ani berkali2 kena buli uleh selunsong, Alhamdulillah...penantian untok renew barra dari awal tahun kali ani tercapai jua akhirnya walaupun hook sudah terkangkang kalau sudah rezeki nda kan kemana jua..  manakala big brada kumpawww.

PAGI SALTWATER PETANG FRESHWATER @ BEKUKU & AMAZON


Jumaat 17.4.2015 pagi... turun boatbase bersama Danan aka Labooh di sekitar kawasan bekuku island yang mana aku menaikkan seekor baby gt saja dan banyak kali miscol manakala Danan kumpawww kali ani.. Disebelah petangnya aku turun boatbase jua bersama iparku kali ani di mini Amazon yang sekian lama nda dikunjungi test set UL lagi menggunakan umpan cheatcode gardenia berhasil menaikkan seekor jelawat berat 2.2kg manakala iparku berhasil menaikkan seekor baung...

Tuesday, April 21, 2015

DALAK SOLO @ LUBUK TOLONG TOLONG

AHAD 19/04/2015 jam 4 petang... misi mendalak masih diteruskan uleh Ebel secara solo di lubuk TOLONG TOLONG yang mana Ebell berjaya menaikkan seekor dalak saja kali ani,TAHNIAH Ebel.

Atikel oleh Asat

Monday, April 20, 2015

MENDALAK PAGI PETANG @ LUBUK SEKILO & LUBUK TOLONG TOLONG

JUMAAT 17/04/2015 jam 8 pagi... Ops mendalak secara solo di LUBUK SEKILO uleh Ebel yang mana  berjaya menaikkan 1 ekor dalak,2 x misscall...jam 4 petang sekali lagi Ebel mencuba lagi mendalak kali ani bersama Asat di LUBUK TOLONG TOLONG yang mana  Asat berjaya menaikkan 2 ekor dalak manakala Ebel pun berjaya menaikkan 1 ekor dalak jua,TAHNIAH Asat dan Ebel...

Atikel oleh Asat

Sunday, April 19, 2015

DRAW DALAK & BETUTU PAGI PETANG @ LAYONG

ISNIN 13/04/2015 jam 3 petang... Ebel aka Castillo Ops mendalak secara solo di Layong lagi dan dalam beberapa jam ngasting Ebel berjaya menaikkan 1 ekor betutu dan 1 ekor dalak. Diisebabkan keracunan melalui whatsapp dari Ebel, Asat aka Jubin pun beraksi bersama anaknya (mohd Azri) di layong tempat yang sama pada petangnya yang mana Asat berjaya menaikkan 1 ekor dalak dan 1 ekor betutu jua sekaligus renew lesen betutunya...TAHNIAH Ebel dan Asat...

Thursday, April 16, 2015

4 EKOR DALAK TUMPAS SECARA SOLO @ LUBOK SEKILO

AHAD 12/04/2015 jam 10.30 pagi... Ebel aka Castillo Ops mendalak lagi kali ani secara solo di LUBOK SEKILO berjaya menaikkan 4 ekor dalak dan 2x misscall,TAHNIAH Ebel.

Tuesday, April 14, 2015

SET UL MERACUN LAGI... @ BEKUKU ISLAND



Jumaat 10.4.2015 petang... boatbase casting yang tak dirancang sebelumnya dengan secara mendadak Danan menelepon aku selepas dari sembahyang Jumaat untok turun boat base pada petangnya disebabkan keracunan uleh Paw dan Jimi yang turun boatbase jua pada hari dan waktu yang sama. Seperti biasa aku mempertaruh set ul ku yang mana  berhasil menaikkan sumpit2, baby gt, baby mj dan bulan2. Danan cuma berhasil dengan seekor bulan2 saja manakala Paw lureh seekor baby mj dan Jimi kali ani kumpawww itu indah hehehe....