Tuesday, November 25, 2014

MENDALAK MEMBADUS MEMBARAB HUJUNG MINGGU @ ULU TUTONG

Ahad 23.11.2014 pagi....trip landbase casting membarab membadus dan mendalak kali ani disertai oleh aku, Ahmad dan Danan yang mana membarab cuma Danan saja yang berhasil dengan 2 ekor barab manakala membadus dan mendalak cuma aku seorang saja yang berhasil dengan seekor badus dan seekor dalak manakala Ahmad kumpawww...

Monday, November 24, 2014

1ST LESEN TOMAN SELEPAS KENA BULI MAMA TOMAN @ EPM

Sabtu 22.11.2014 pagi-ptg... trip menoman boatbase casting di epm terdiri dari Suri, Ak Putera dan Jimie disebelah paginya kurang memuaskan sehinggalah kepetang barulah toman menampakkan kelibatnya yang mana Ak Putera, Suri dan Jimie kena buli oleh mama toman akhirnya Ak Putera terselamat dari kumpawww berhasil menaikkan seekor baby toman merupakan 1st lesen toman baginya menggunakan superior frog eupro neo pearl manakala Jimie dan Suri kumpawww kali ani...tahniah Ak Putera.

Wednesday, November 19, 2014

RENEW LESEN BETUTU @ PANTAI SERI KENANGAN

Selasa 18.11.2014 ptg.... Plan kan menyaka aka mancing udang galah  dipantai seri kenangan Tutong betukar ke landbase casting disebabkan nda udang galah nda sudi melayan. Yang turun kali ani Pawee, Madi, Khairul dan Jun yang mana cuma Madi saja yang belurih seekor ikan betutu dengan menggunakan s.p grub manakala yang lainnya kumpawww..tahniah Madi.

Tuesday, November 18, 2014

1ST LESEN DALAK @ LUBOK D.B

Isnin 17.11.2014 petang... musim hujan melanda, Ak Putera dan Jimie mengambil kesempatan untuk landbase merasai karan dalak lagi buat kali ani sementara air sungai nda berapa membrangsangkan yang mana baru jua 2 kali cast seekor big dalak berjaya dinaikkan oleh Ak Putera menggunakan superior eupro neo pearl frog sekaligus 1st lesen baginya manakala Jimie cuma beberapa kali kena buli oleh dalak seterusnya kumpawww hehe...tahniah Ak Putera.

Sunday, November 16, 2014

MJ AING TEA C @ BAKAU PANJANG

Jumaat 14.11.2014 petang... trip boatbase casting 2 jam dari jam 4ptg hingga 6ptg tertumpu di kawasan bakau panjang Danau disebabkan air sungai kabut macam tea c di kawasan kuala Tutong yang mana cuma my big bro saja yang berhasil menaikkan seekor ungah aka mj menggunakan gewang ofmer xdeep manakala aku kumpawww lagi... tahniah Ahmad.

Friday, November 14, 2014

MY JUNIOR RENEW LESEN SEBERAU @ ULU TUTONG

Jumaat 14.11.2014 pagi... aku bersama juniorku Mizan turun memfly dan cast di ulu Tutong yang mana Mizan berjaya renew lesen seekor barab menggunakan gewang ofmer tomkill redtail manakala aku cuma memfly kumpaww kali ani... tahniah Mizan.

Monday, November 10, 2014

BIG BIG MJ @ TAPAU ISLAND

Ahad 9.11.2014 pagi... misi mencari mj boatbase casting diteruskan kali ani yang disertai oleh aku, Ahmad dan Ak Putera berjaya menaikkan 2 ekor mj di lubok tapau yang mana 1st mj dinaikkan oleh Ahmad menggunakan gewang ofmer xdeep sampaikan hooknya tekangkang sudah dan 2nd mj dinaikkan oleh Ak Putera menggunakan gewang Realis 100DR Neo Pearl pun langkang sudah hooknya rezeki menyebelahi Ahmad dan Ak Putera namun 3rd strike gewang aku Predatek boomerang65 kecundang oleh mama mj yang sudah dekat dengan bot akhirnya title kumpawww saja ku dapat hehe....tahniah Ak Putera dan Ahmad.

Sunday, November 9, 2014

BARRA KE8 @ LUBOK OVERHEAT

Rabu 5.11.2014 pagi... trip landbase casting di lubok overheat kali ani disertai oleh Sham dan Ak Putera yang mana Ak Putera berhasil menaikkan 2 ekor baby selunsong menggunakan gewang Realis Spinbait80 dan juga sp merupakan barra yang ke8 buatnya kali ani manakala Sham menaikkan seekor bulan2. Tahniah Ak Putera dan Sham.

Thursday, November 6, 2014

REZEKI MJ SOLO SAJA @ BANGAU

Ahad 2.11.2014 pagi...Ops WTD di bangau diteruskan lagi oleh Ebel bersama Imam saja yang mana cuma Ebel saja  berhasil menewaskan seekor mj 3x ugat aka terlepas manakala Imam cuma 2x ugat dan sekali putus alum ada rezekinya aka kumpaw lah tu hehe.... tahniah Ebel.

Wednesday, November 5, 2014

SERI MJ KE22 @ BEKUKU ISLAND


Ahad 2/11/2014  petang..trip selama 2 jam yang disertai oleh Ahmad, Ak Putera dan Sham tertumpu dikawasan bekuku island kali ani yang mana cuma Ahmad dan Sham saja yang  berjaya menaikkan seekor seorang mj yang k-22 bagi durang ani manakala Ak Putera kumpawww lagii.... tahniah yang nda kumpawww.

Monday, November 3, 2014

MJ TETIPU DENGAN GEWANG CAPI2 @ BEKUKU ISLAND

Jumaat 31.10.2014 pagi... aku bersama big brada Ahmad turun boatbase casting di sekitar bekuku island yang mana aku kumpawww manakala Ahmad berjaya menipu seekor mj dengan gewang ofmer xdeep capi2nya yang dispray balik dengan warna lain... tahniah big brada...

Thursday, October 30, 2014

TRIP LIGHT JIGGING HALFDAY @ PERAIRAN LAUT TUTONG

Ahad 26.10.2014 pagi... Ak Putera bersama Bob (cpt) dan Suri turun light jig tempat Shipwreck perairan Tutong. Alhamdulillah....Bob, Ak Putera dan Suri berhasil dengan berberapa ekor ikan menggunakan Storm Thunder Jig 28Grm dan banyak kali tewas uleh tenggiri megatron .Tahniah Bob,Ak Putera dan Suri No Kumpawww...

Wednesday, October 29, 2014

TRIP BOAT BASE CASTING @ AWAT2



Sabtu 25.10.2014 pagi... aku dan big brada turun boatbase casting di negara jiran iaitu di Awat-Awat bersama dengan Amber Jack(Caster Lawas) menggunakan bot miliknya. Walaupun hujan dah turun beberapa hari di kawasan sana namun spot yang kami tuju tidak terjejas malah kami berhasil menaikkan kebanyakkannya ikan kerapu bini dan seekor mj. No body kumpawww dalam trip ini. Terimakasih banyak2 buat tuan Amber Jack yang sudi membawa kami ke spot2 casting di Awat-Awat.

Thursday, October 23, 2014

1ST LESEN SEBERAU AKA BARAB @ ULU TUTONG

Ahad 19.10.2014 pagi... Asat bersama anaknya Joy turun membarab di ulu Tutong kali ani yang mana Joy berhasil dengan seekor barab aka seberau merupakan 1st lesen baginya manakala Asat kumpawww... tahniah Joy.

Wednesday, October 22, 2014

REZEKI UNGAH & KERAPU UJONG MINGGU @ DANAU

Ahad 19/10/2014..sebelah petang... Sham turun landbase casting lagi bersama adinya Ajit di ujung batu Danau. Alhamdulillah.... Ajit berjaya menaikkan 2 ekor ungah manakala Sham  semasa hendak balik baru tah strike seekor baby kerapu saja, tahniah Ajit dan Sham.

Tuesday, October 21, 2014

JEJAK MJ @ PIPELINE & BEKUKU ISLAND

Sabtu 18.10.2014 pagi-ptg... trip boatbase casting Madi, Ak Putera dan Dadih menjejak mj lagi tertumpu dikawasan pipeline dan di bekuku island yang mana 1 orang kumpawww iaitu Ak Putera. Dadih berjaya menjejak 2 ekor mj manakala Asmadi cuma menaikkan seekor baby kerapu saja, tahniah yang nda kumpawww.

Monday, October 20, 2014

REZEKI SELUNSONG PERTAMA PETANG SABTU @ DANAU

Sabtu 18/10/2014..sebelah petang... Sham turun landbase casting bersama adinya Ajit yang sekian lama tidak beraksi di hujung batu Danau. Alhamdulillah... Sham menaikkan seekor ungah manakala Ajit menaikkan 1st lesen seekor selunsong baginya, tahniah Sham dan Ajit.