Friday, December 19, 2014

OPS AIR HITAM LUREH BETUTU & UNGAH @ TAPAU ISLAND & BEKUKU ISLAND



ISNIN 15.1.2014 PAGI.... OPS BOATBASE CASTING AIR HITAM  DISERTAI OLEH AK PUTERA, PAWE DAN KHAIRUL AKA LANG2 (PILOT) SEAWAL PAGI TERTUMPU DI SEKITAR PULAU TAPAU YANG MANA AK PUTERA KENA STRIKE YG DISANGKAKAN M.J PADA MULANYA RUPANYA IKAN BETUTU MERUPAKAN BONUS 1ST LESEN BAGINYA DAN 2ND STRIKE PUN SAMA JUA DENGAN SEEKOR BETUTU DENGAN MENGGUNAKAN GEWANG KILLERNYA REALIS 100DR DAN E.G 400 COMBATCRANK. SETERUSNYA OPS BOATBASE CASTING TERTUMPU DI BEKUKU ISLAND LAGI  YANG MANA PAWE DAN AK PUTERA BERHASIL STRIKE M.J YANG MANA PAWE MENGGUNAKAN GEWANG STORM CLOWN MADFLASH DAN AK PUTERA MENGGUNAKAN  S.P MANAKALA NASIB KHAIRUL AKA LANG2 KALI ANI KUMPAWWW...TAHNIAH AK PUTERA DAN PAWE

Monday, December 15, 2014

KERAPU SAMA PAHAT-PAHAT SAJA @ TAPAU ISLAND

Ahad 14.12 2014 pagi... aku bersama Ak Firdaus mengambil kesempatan turun boatbase casting memandangkan keadaan aing sungai yang cantek macam aing pepsi namun apa yang kami harapkan lureh mj nda tercapai bak kata pepatah "indah khabar dari rupa" di ubah menjadi "indah aing dari ikan" haha...cuma aku saja yang berhasil menaikkan seekor baby kerapu menggunakan gewang predatek boomerang dan seekor pahat2 aka ikan pucung menggunakan sp grub manakala Ak Firdaus sampai panjang tangan sebalah rasanya mengasting erti kata lain kumpawwww hehe....sabar hari lain ada lagi mau appeal balik.

Sunday, December 14, 2014

SELUNSONG VS BABY GT @ BEKUKU ISLAND


Jumaat 12.12.2014 pagi... ops boatbase casting sekitar bekuku island kali ani aku, Ak Putera dan Danan aka Labooh menjejak mj namun yang dihajati tak kesampaian tapi bonus bagi Ak Putera berhasil dengan seekor barra aka selunsong merupakan barra ke9 buatnya dan seekor sumpit2. Danan berhasil dengan seekor baby GT 1st lesen baginya manakala aku kumpawww... tahniah Ak Putera dan Danan.

Saturday, December 13, 2014

HAJAT MENAPAH LUREH BARAB @ ULU LABI

Rabu 10.12.2014 pagi... Jun turun boatbase casting hajat untok menapah di ulu Labi bersama kawannya yang mana sekali strike tapah namun Jun tewas olehnya. Percubaan hingga kepetang membuahkan hasil dengan seekor barab saja yang penting no kumpawww...tahniah Jun.

Friday, December 12, 2014

OPS BOATBASE CUTI-CUTI CARI MJ @ BEKUKU ISLAND

Khamis 11.12.2014 pagi... ops cuti2 cari mj di bekuku island kali ini yang terlibat cuma Ahmad dan Bebeh saja yang beraksi manakala Jimi last minit nda jadi disebabkan ada masaalah. Alhamdulillah.... sekian lama nda turun boatbase dibekuku island berhasil kali ani Ahmad berhasil dengan 2 ekor mj dan seekor kerapu manakala Bebeh berhasil dengan seekor ketambak... tahniah Ahmad dan Bebeh.

Wednesday, December 10, 2014

OPS MENOMAN SEBELAH PAGI YANG AKTIF @ EPM

Sabtu 6.12.2014 pagi-ptg... ops menomanlak musim cuti sekolah ani antara yang turut beraksi boatbase casting di epm Roy, Jun, Suri, Ak Putera dan Pawe yang mana sebelah pagi kesemuanya berhasil dengan beberapa ekor toman manakala disebelah petang kurang aktif tomannya tapi yang penting masing2 nda kumpawww...tahniah semuanya.

Tuesday, December 9, 2014

CUTI-CUTI SEKOLAH MENDALAK LAGI @ ULU TUTONG

Ahad 7.12.2014 pagi... cuti2 sekolah mendalak diteruskan lagi oleh cigu Jam bersama kawannya Emun Rio di ulu Tutong yang mana berhasil menaikkan seekor seorang dalak kali ini... tahniah Cigu Jam dan Emun Rio.

Monday, December 8, 2014

CUTI CUTI MENDALAK @ ULU TUTONG

Sabtu 6.12.2014 petang... Cigu Jam turun landbase mendalak di ulu Tutong dikesempatan cuti sekolah bersama family yang mana cigu Jam berjaya menaikkan seekor dalak dan 2x ugat..tahniah Jam.

Wednesday, December 3, 2014

BABY SEBERAU AKA BARAB VS KABURA JIG HEAD @ ULU TUTONG

Ahad 30.11.2014 petang... sementara keadaan cuaca masih hujan belum lagi sesuai untok boatbase casting di sg Tutong, aku dan Adyzam mengambil kesempatan landbase casting di ulu untok membarab ternyata aku berhasil dengan seekor baby barab menggunakan set UL 4lb berumpankan jighead kabura manakala Adyzam kumpawww cuma beberapa kali melepas menaikkan barab....

Monday, December 1, 2014

RENEW & 1ST LESEN TOMAN @ EPM

Sabtu 29.11.2014 pgi-ptg... ops menomanlak kali ini disertai oleh Suri, Ak Putera dan King yang mana trip sebelah pagi kurang menbrangsangkan sehinggalah kepetang tertewasnya beberapa ekor toman dengan menggunakan superior frog eupro neo pearl dan sp ganko sekaligus menyelamatkan durang dari kumpawww...tahniah semuanya.

Tuesday, November 25, 2014

MENDALAK MEMBADUS MEMBARAB HUJUNG MINGGU @ ULU TUTONG

Ahad 23.11.2014 pagi....trip landbase casting membarab membadus dan mendalak kali ani disertai oleh aku, Ahmad dan Danan yang mana membarab cuma Danan saja yang berhasil dengan 2 ekor barab manakala membadus dan mendalak cuma aku seorang saja yang berhasil dengan seekor badus dan seekor dalak manakala Ahmad kumpawww...

Monday, November 24, 2014

1ST LESEN TOMAN SELEPAS KENA BULI MAMA TOMAN @ EPM

Sabtu 22.11.2014 pagi-ptg... trip menoman boatbase casting di epm terdiri dari Suri, Ak Putera dan Jimie disebelah paginya kurang memuaskan sehinggalah kepetang barulah toman menampakkan kelibatnya yang mana Ak Putera, Suri dan Jimie kena buli oleh mama toman akhirnya Ak Putera terselamat dari kumpawww berhasil menaikkan seekor baby toman merupakan 1st lesen toman baginya menggunakan superior frog eupro neo pearl manakala Jimie dan Suri kumpawww kali ani...tahniah Ak Putera.

Wednesday, November 19, 2014

RENEW LESEN BETUTU @ PANTAI SERI KENANGAN

Selasa 18.11.2014 ptg.... Plan kan menyaka aka mancing udang galah  dipantai seri kenangan Tutong betukar ke landbase casting disebabkan nda udang galah nda sudi melayan. Yang turun kali ani Pawee, Madi, Khairul dan Jun yang mana cuma Madi saja yang belurih seekor ikan betutu dengan menggunakan s.p grub manakala yang lainnya kumpawww..tahniah Madi.

Tuesday, November 18, 2014

1ST LESEN DALAK @ LUBOK D.B

Isnin 17.11.2014 petang... musim hujan melanda, Ak Putera dan Jimie mengambil kesempatan untuk landbase merasai karan dalak lagi buat kali ani sementara air sungai nda berapa membrangsangkan yang mana baru jua 2 kali cast seekor big dalak berjaya dinaikkan oleh Ak Putera menggunakan superior eupro neo pearl frog sekaligus 1st lesen baginya manakala Jimie cuma beberapa kali kena buli oleh dalak seterusnya kumpawww hehe...tahniah Ak Putera.

Sunday, November 16, 2014

MJ AING TEA C @ BAKAU PANJANG

Jumaat 14.11.2014 petang... trip boatbase casting 2 jam dari jam 4ptg hingga 6ptg tertumpu di kawasan bakau panjang Danau disebabkan air sungai kabut macam tea c di kawasan kuala Tutong yang mana cuma my big bro saja yang berhasil menaikkan seekor ungah aka mj menggunakan gewang ofmer xdeep manakala aku kumpawww lagi... tahniah Ahmad.

Friday, November 14, 2014

MY JUNIOR RENEW LESEN SEBERAU @ ULU TUTONG

Jumaat 14.11.2014 pagi... aku bersama juniorku Mizan turun memfly dan cast di ulu Tutong yang mana Mizan berjaya renew lesen seekor barab menggunakan gewang ofmer tomkill redtail manakala aku cuma memfly kumpaww kali ani... tahniah Mizan.

Monday, November 10, 2014

BIG BIG MJ @ TAPAU ISLAND

Ahad 9.11.2014 pagi... misi mencari mj boatbase casting diteruskan kali ani yang disertai oleh aku, Ahmad dan Ak Putera berjaya menaikkan 2 ekor mj di lubok tapau yang mana 1st mj dinaikkan oleh Ahmad menggunakan gewang ofmer xdeep sampaikan hooknya tekangkang sudah dan 2nd mj dinaikkan oleh Ak Putera menggunakan gewang Realis 100DR Neo Pearl pun langkang sudah hooknya rezeki menyebelahi Ahmad dan Ak Putera namun 3rd strike gewang aku Predatek boomerang65 kecundang oleh mama mj yang sudah dekat dengan bot akhirnya title kumpawww saja ku dapat hehe....tahniah Ak Putera dan Ahmad.